Over Annemiek Laros

In de loop van de jaren heb ik mij ontwikkeld als vormgever in steen, was, klei, brons en gips. Wat begon als een interesse is uitgegroeid tot een ware passie. Mijn interesse gaat vooral uit naar menselijke vormen. Deze interesse is jaren geleden al begonnen toen ik met tekenen en schilderen in contact kwam. De emoties die een menselijk lichaam kan uitdrukken raken mij en dat breng ik in mijn kunstwerken naar voren.

Het geeft mij een bijzonder gevoel om materiaal aan te kunnen raken en het zo te bewerken dat het tot leven komt.Hierbij zoek ik naar de vormen in die in de steen verborgen liggen.  Tijdens het werken met de steen ontstaat er een emotie die ik vervolgens tot uitdrukking breng. De emotie die een werk kan los maken is tevens onderdeel van het proces om het beeld tot leven te laten komen. In mijn zoektocht naar vormen en materialen kom ik tot de conclusie dat er oneindige mogelijkheden zijn.

Als kunstenaar ben ik gecertificeerd door het ‘International institute for artist accreditation‘ en lid van stichting BOK.

Een lesprogramma of workshop op locatie ontwikkel ik graag op maat. Neem hiervoor contact met mij op via laros.annemiek@gmail.com.